Om loppet

Idéen till tävlingen Moose2Goose Island Race föddes i början 2014 under en löptur på Älgös vindlande vägar utefter Erstaviken. För er som inte känner till Älgö så är det en liten pärla placerad strax utanför Solsidan och Saltsjöbaden. En halvö där vägen tar slut och havet tar vid.

Under löpturen dök tanken upp, varför inte arrangera en swimrun tävling mellan Älgö och Gåsö, grannön. Det är fina stigar på båda öarna, en lagom simsträcka mellan dem och spektakulär natur på båda sidorna av simningen.

Om oss

Vi som arrangerar loppet är både fastboende på Älgö såväl som sommarboende på Gåsö och numer har vi även representation från Solsidan.

Grundidéen föddes av Marcus Neuman och Tomas Hjort som är bofasta på Älgö och Saltsjöbaden sedan många år tillbaka. Efter hand som loppet vuxit har vi tagit hjälp av både familjemedlemmar och massor av vänner som ställt upp med oceaner av tid och engagemang. Från Gåsö sidan har många familjer ställt upp med att snitsla banan, låna ut sin mark för de tävlande ,upplåtit sin strand för landstigning där även ett stort uppbåd av hejande människor tar emot de tävlande med dryck och musik.

Filosofin bakom

Grundtanken med tävlingen är att det ska vara ett trevligt arrangemang för hela familjen i Stockholms innerskärgård.

Det är meningen att alla ska kunna deltaga på sina egna villkor och utmana sig själv på den nivå som passar bäst.

Vi ser oss som ett bra insteg i disciplinen Swimrun eftersom vi tror att de flesta människor som tycker om att röra på sig klarar av att springa ca 10km och simma 350 sammanhängande meter, även i öppet vatten.

Vi erbjuder en rolig tävling i vacker miljö på ett sätt som inte avskräcker pga alltför tuff bansträckning men att det ändå finns ett visst mått av utmaning så man får tangera sin komfortzon. Vi vill visa upp det bästa som både Älgö och Gåsö har att erbjuda för de som inte varit här tidigare och kanske överraska de som bor här men som inte sett alla delar av öarna ännu. Meningen är att du som tävlande ska känna att du får ett mervärde för din anmälan och vi gör allt i vår makt för att hitta de där små guldkornen som gör att du gärna kommer tillbaka år efter år.