Banan

Vi känner en stor stolthet över att varje år ha kunnat justera bansträckningen en smula eller två för att kunna visa upp det bästa som Älgö och Gåsö har. 

Vi började med att Älgö sträckningen gick mestadels på asfalt och med väldiga nivåskillnader vilket vi efter åren har finjusterat in så det nu är en blandning av asfalt, skogsstigar och helt obanad terräng. 

Från första början hade vi enbart två simsträckor och det var passagen mellan öarna. Under 2017 införde vi ytterligare en simsträcka på Älgö samtidigt som vi drog ned en aning på de värsta stigningarna, Älgö är en mycket kuperad ö märker man under loppet och vi håller fast vid vår grundtanke att det ska vara ett lopp för alla.

Gåsö sträckan har vi hittills lämnat orörd då det är en mycket vacker och varierad delsträcka men inför 2018 års lopp har vi faktiskt hittat en riktig liten pärla som kommer förhöja upplevelsen till någonting nytt, tror vi. 

Eftersom vi tar oss friheten att ändra banan från år till år kommer vi inte lägga ut någon banskiss i förväg då alla ska ha samma förutsättningar inför tävlingsdagen. Är det någon som vill komma ut och springa på Gåsö får ni gärna kontakta oss så ska vi hjälpa er att komma i land på rätt ställe så ni inte hamnar på privat mark vilket annars är lätt hänt.


Vår juniorbana är vi lite extra glada över att kunna presentera varje år. Vi har hittills fått iväg nästan 150 glada juniorer under åren och bansträckningen har även här finjusterats till att bli riktigt bra och lagom utmanande för våra yngsta deltagare. Banan springs två varv.