Banan

Vi känner en stor stolthet över att varje år ha kunnat justera bansträckningen en smula eller två för att kunna visa upp det bästa som Älgö och Gåsö har. 

Vi började med att Älgö sträckningen gick mestadels på asfalt och med väldiga nivåskillnader vilket vi efter åren har finjusterat in så det nu är en blandning av asfalt, skogsstigar och helt obanad terräng. 

Från första början hade vi enbart två simsträckor och det var passagen mellan öarna. Under 2017 införde vi ytterligare en simsträcka på Älgö samtidigt som vi drog ned en aning på de värsta stigningarna, Älgö är en mycket kuperad ö märker man under loppet och vi håller fast vid vår grundtanke att det ska vara ett lopp för alla.

Gåsö sträckan har fram till 2018 lämnats orörd då det är en mycket vacker och varierad delsträcka men inför 2018 års lopp adderade vi faktiskt en riktig liten pärla i form av en kort simsträcka som vi tycker förhöjde upplevelsen till någonting nytt. Simning på utsidan av Gåsö med lite tuffare sjö som kommer in från Erstaviken svalkar skönt efter lite drygt en fjärdedel av sträckan.  

Banan 2019 är just nu i denna stund på ritbordet och vi tror att årets bana blir riktigt bra, precis som tidigare år. Planer för att visa upp ännu en ny del av Älgö diskuteras och rekas samt att någon liten abrovink på Gåsö ska vi nog få till. 

Eftersom vi tar oss friheten att ändra banan från år till år kommer vi inte lägga ut någon banskiss i förväg då alla ska ha samma förutsättningar inför tävlingsdagen. Är det någon som vill komma ut och springa på Gåsö får ni gärna kontakta oss så ska vi hjälpa er att komma i land på rätt ställe så ni inte hamnar på privat mark vilket annars är lätt hänt.